• Ecotools checkmark usp Op werkdagen binnen 24 uur verzonden
  • Ecotools checkmark usp Gratis verzending naar België vanaf € 150,- excl. BTW
  • Ecotools checkmark usp Sinds 2005 de goedkoopste in gereedschap & accessoires
Vanwege de zomerdrukte duurt de levering van je pakket langer dan je van ons gewend bent. Excuses voor het ongemak. 

Ankerwerk

Ankerwerk

Bij het bouwen van mooie en stevige houten constructies gebruik je allerlei soorten ankerwerk. Dit is de verzamelnaam voor een grote collectie metalen bevestigingshulpen met een unieke vorm voor elke soort bevestiging die je wil maken. Dus of je nou een balk aan de muur wilt hangen of op de nok van je schuine dak wilt bevestigen, bij EcoTools kun je altijd terecht voor al je soorten metalen ankerwerk!

Hoekankers

Wanneer je een stevige en perfect haakse verbinding wilt maken tussen twee houten balken is een hoekanker de perfecte oplossing. Onze metalen hoekankers zijn verkrijgbaar in kleine en grote maten, allemaal voorgeboord om ze direct te kunnen vastmaken met de meest voorkomende schroeven en bouten voor de gebruikte maat hoekanker.

Als je hoekankers zoekt die een groot gewicht moeten dragen zonder door te buigen kan je het beste kiezen voor een van de hoekankers met ril. Dit is een bewerking aan de binnenhoek die ervoor zorgt dat het hoekanker zwaarder belast kan worden.

Balk- en raveeldragers

Het komt bij de bouw van bijvoorbeeld daken of houten vloeren vaak voor dat je balken met de kopse kant tegen een muur wilt bevestigen. Je doet dit zeer gemakkelijk met een van onze robuuste metalen balkdragers. Deze dragers hebben een speciale lip bovenop die bovenop een baksteen kan worden weggemetseld, dit verhoogt het draagvermogen van de balkdrager aanzienlijk. Daarnaast is elke balkdrager voorgeboord om diverse maten schroeven of bouten makkelijk aan te kunnen brengen.

Om zeer stevige haakse verbindingen tussen houten balken te maken kan je voor een raveeldrager kiezen. Deze dragers hebben geen rugplaat maar juist platen aan de zijkant voor de bevestiging. Je kan deze ook goed gebruiken om balken tegen betonnen muren te plaatsen.

Kozijn- en spouwankers

Wil je houten kozijnen stevig bevestigen in een gemetselde muur? Bij EcoTools bestel je handige kozijnankers die je aan een kant in het hout schroeft en aan de andere kant tussen de metselvoeg verwerkt. Met de hoogwaardige spouwankers van EcoTools verbind je met gemak het buiten- en binnenblad van je spouwmuur. Met de bijbehorende isolatieclips kan je direct matten of platen isolatiematieraal bevestigen.

Stoel- en raamhoeken

Voor het verstevigen van lichte houten constructies, zoals bijvoorbeeld rachelwerk voor gipswanden of deur- en raamkozijnen, kan je met de simpele stoel- en raamhoeken van EcoTools zeer gemakkelijk en voordelig je slag slaan. Deze hoeken zijn allemaal gemaakt van plat en verzinkt staal waardoor ze handzaam maar stevig zijn in gebruik. Elke hoek is op een aantal plekken voorgeboord voor schroeven om ze snel te kunnen monteren.

Koppelplaten en montageband

Naast de grote verzameling hoeken en dragers in diverse vormen heeft EcoTools ook een ruime keuze in koppelplaten voor een nette vlakke verbinding van houten delen. Je vindt ze in diverse lengtes en breedtes met perforaties voor allerlei soorten schroeven en bouten. Daarnaast zijn er ook spijkerplaten voor gebruik met getordeerde trimnagels. Deze nagels draaien als een schroef vast bij het inslaan waardoor ze zeer grote draagkracht behouden.

Als je bevestigingen of verstevigingen over zeer lange lengtes wilt maken kan je ook kiezen voor een metalen montageband. Dit zijn stukken koppelplaat op een lange rol die je naar wens op maat kan maken. Deze worden ook vaak gebruikt om een windverband te maken, dat is een kruislingse verbindingen waardoor er verstevigende spanning op het raamwerk van de constructie komt te staan.

Ruitersteunen

Wanneer je een puntdak hebt en die met dakpannen bedekt werk je de punt af met zogeheten nokvorsten. Deze ronde dakpannen rusten altijd op een balk die de dakruiter wordt genoemd, welke wordt vast gemaakt op metalen ruitersteunen. De stevige verzinkte ruitersteunen van EcoTools zijn een zeer voordelige keuze voor het afmaken van jouw puntdak!

Tuinbeslag

De collectie met tuinbeslag is speciaal bedoeld voor het maken van schuttingen of afzettingen in de tuin met houten onderdelen. Je vindt draadpaneelklemmen om een afzetting met gaas te maken en vlechtschermsteunen voor het bevestigen van schuttingdelen aan palen.