• Ecotools checkmark usp Op werkdagen binnen 24 uur verzonden
  • Ecotools checkmark usp Gratis verzending naar België vanaf € 150,- excl. BTW
  • Ecotools checkmark usp Sinds 2005 de goedkoopste in gereedschap & accessoires

Keilbouten

Keilbouten

Keilbouten, ook wel bekend als doorsteekankers, zijn zeer sterke bevestigingsmaterialen voor het ophangen of verankeren van zware materialen in steenachtige materialen. Je gebruikt ze door een passend gat te boren in de muur, vloer of plafond en daar vervolgens de keilbout in te steken. Door met een moersleutel de moer bovenop vast te draaien wordt de inslagpen van de keilbout naar binnen getrokken, waardoor de keilbout onder spanning komt te staan. Afhankelijk van de diameter van de keilbout kan één bout tientallen tot honderden kilo’s trekkracht hebben. Test uiteraard altijd de kracht van een keilbout voordat deze volledig belast wordt om beschadigingen te voorkomen.

Objecten die vaak worden bevestigd met keilbouten zijn bijvoorbeeld: buitenzonwering, de spil van een wenteltrap, boksballen.

Naast de standaard doorsteekankers hebben we ook handige keilbouten met een vast schroefoog in het assortiment. Deze zijn perfect voor onder andere hangende constructies met ijzerdraad of kettingen, denk aan zware metalen lampenkappen bijvoorbeeld.