• Ecotools checkmark usp Op werkdagen binnen 24 uur verzonden
  • Ecotools checkmark usp Gratis verzending naar België vanaf € 150,- excl. BTW
  • Ecotools checkmark usp Sinds 2005 de goedkoopste in gereedschap & accessoires

Schuurrollen

Schuurpapier rollen

Voor grote oppervlakken is een schuurmachine een uitkomst. Echter voor nauwkeurig werk of kleine hoekjes is met de hand schuren toch vaak de beste oplossing. In onze online winkel vindt u vele korrel grofheden schuurpapier op rollen van 25 meter. 

De verschillende grofheden van schuurpapier bepaalt de afwerking van het hout. Hoe lager het getal van het schuurpapier is, hoe grover de korrel is. Voor het schuren van trappen en kozijnen of meubels is het belangrijk dat u altijd eerst de oude verf laag verwijdert. Dit kan met een verfbrander of verf afbeits. Vervolgens is het vetvrij maken van het oppervlak erg belangrijk. Als u het vetvrij maken overslaat en gelijk begint met schuren, loopt het schuurpapier snel vol en is uw verbruik veel hoger. Daarnaast loopt u het risico dat u het vet in het oppervlak schuurt in plaats van eruit, wat resulteert in een hobbelig oppervlak.

Na het verwijderen van de oude verflaag en het vetvrij maken, begint het schuren. Voor kozijnen die in de grondverf staan, start u met een schuurpapier korrel 120. Werk vervolgens met tussenstappen naar een korrel grofte 180.

Voor een trap kunt u een grover schuurpapier uitkiezen. Het advies is om te starten met een korrel 80 en op te schuren naar een korrel 120.

Het bepalen van de grofte van uw schuurpapier is erg afhankelijk van het oppervlak dat u wilt schuren. Bekijk het oppervlak goed, hoe diep zijn de krassen en hoe glad moet het oppervlak worden? Bepaal aan de hand van het oppervlak de grofheid van het schuurpapier. De schuurpapier rollen van EcoTools zijn beschikbaar in een korrel grofheid van 60 tot 280.

De afmetingen van de schuurpapier rollen zijn:

25 meter x 115 mm Korrel 60
25 meter x 115 mm Korrel 80
25 meter x 115 mm Korrel 100
25 meter x 115 mm Korrel 120
25 meter x 115 mm Korrel 150
25 meter x 115 mm Korrel 180
25 meter x 115 mm Korrel 220
25 meter x 115 mm Korrel 240
25 meter x 115 mm Korrel 280
25 meter x 115 mm Korrel 320
25 meter x 115 mm Korrel 400

Schuurpapier rollen met een sterke achterkant van foam

Schuurpapier rollen met een achterkant van foam, koopt u eenvoudig in onze online winkel. Het schuurpapier met een achterkant van foam is zeer sterk, heeft een uitstekende prijs/kwaliteitsverhouding en maakt het schuren gemakkelijker. Uw vingers worden beschermd door de foam achterkant en het schuurpapier is flexibel, wat het gemakkelijk maakt om in kleine hoekjes te schuren. 

Schuurlinnen op rol

Dit schuurpapier heeft een grote flexibiliteit, waardoor het bijzonder geschikt is voor het schuren van ronde oppervlakken, zoals bijvoorbeeld buizen. Doordat het gemaakt is van slijtvast materiaal kunt u het schuurpapier duurzaam gebruiken. Bovendien kunt u het schuurpapier eenvoudig afscheuren, wat het gebruiksgemak verhoogt.

Papieren schuurrollen, schuurrollen met foam rug of schuurlinnen op rol heeft EcoTools.be op grote voorraad en zeer voordelig!