• Ecotools checkmark usp Op werkdagen binnen 24 uur verzonden
  • Ecotools checkmark usp Gratis verzending naar België vanaf € 150,- excl. BTW
  • Ecotools checkmark usp Sinds 2005 de goedkoopste in gereedschap & accessoires

Tape

Tape

De ene tape is de andere niet, dus hebben we bij EcoTools een ruime aanbod in verschillende soorten tape verzameld voor diverse doeleinden. Om af te plakken bij het schilderen, dozen dicht te plakken, isolatiefolie of ondervloer te bevestigen of vloerbedekking vast te plakken en nog veel meer klussen. We hebben niet alleen een uitgebreide selectie, de tape is ook nog eens zeer voordelig geprijsd.

Afplaktape

Bij het schilderen kun je gebruik maken van afplaktape om strakke lijnen te maken of morsen op externe delen te voorkomen. Deze tape laat wanneer juist gebruikt geen lijmresten achter, waardoor het materiaal naast het schilderwerk helemaal netjes en intact blijft. Factoren om rekening mee te houden zijn langdurige blootstelling aan zonlicht of zeer kwetsbare ondergronden als papieren behang en vers schilderwerk. Haal de afplaktape altijd tijdig van het beplakte materiaal af als de schilderklus voltooid is, zo voorkom je beschadigingen aan de onderlaag. Je kan kiezen uit normaal papier, rijstpapier of een PVC maskingtape. Daarnaast zijn er diverse mogelijkheden met afdekzeil aan het tape vast, deze zijn zeer makkelijk te gebruiken met onze kunststof dispensers met snijrand.

Isolatietape

Deze rubberen tape gebruik je om elektriciteitsdraad te verbinden waarbij door het materiaal van de tape geen geleiding ontstaat. De tape is verkrijgbaar in verschillende kleuren om draden gemakkelijk te kunnen markeren. Deze tape is ook geschikt voor het herstellen van kunststof of metalen buizen die lichte hitte te verduren krijgen.

Duct tape

Duct tape staat bekend als de meest stevige bevestigingstape met een hoge kleefkracht en sterke draagkracht. Deze tape is met een interne vezel versterkt waardoor hij zeer geschikt is voor bevestigingen en reparaties van vele materialen. Duct tape is zeer sterk maar zal ook bij langdurige bevestiging lijmresten achter kunnen laten.

Verpakkingstape

Een dunne en flexibele tape van polypropyleen voor het sluiten en dichthouden van bijvoorbeeld kartonnen dozen. Je gebruikt deze tape zeer makkelijk en snel met een tape dispenser, je bevestigt de rol tape op de houder en rolt hem met het grootste gemak af op de te plakken materialen. Heb jij een hoop dozen in te pakken bij een verhuizing? Profiteer dan snel van onze zeer voordelige verpakkingstape.

Dubbelzijdig tape

Tape met een dubbelzijdige verlijming voor het bevestigen van bijvoorbeeld tapijt op de vloer. Voor spiegels zijn er ook speciale tapes die de achterkant van de spiegel niet aantasten. Je gebruikt deze dubbelzijdige tapes door eerst een kant vast te plakken op bijvoorbeeld de vloer of de muur, waarna je de beschermlaag van de weerszijde afhaalt. Deze zal hierna ook een kleeflaag hebben waar je materialen aan vast kunt plakken.

Gaasband

Deze tape gebruikt de stukadoor voor het verstevigen van bijvoorbeeld kieren tussen gipsplaten voordat er gips overheen gaat. De plakkende vezelband zorgt voor een stevig oppervlak waar stucgips netjes op kan hechten. Deze gaasband is ook zeer geschikt voor het herstellen van scheuren in de wand of het plafond. De gaasband is ook wel bekend als wapeningsgaas.

Aluminium tape

Een water- en dampdichte tape die vaak wordt gebruikt voor het aanbrengen van isolerende materialen zoals radiatorfolie of ondervloeren voor parket en laminaat. De tape is temperatuurbestendig en zorgt dat er geen isolatielekken ontstaan tussen de bevestigde materialen.

Markeringstape

Opvallende en sterk klevende tapes voor het aanbrengen van markeringen op de vloer. Deze tape bevordert de veiligheid op elke werkplaats door de indeling op de vloer goed zichtbaar te verduidelijken.