• Ecotools checkmark usp Op werkdagen binnen 24 uur verzonden
  • Ecotools checkmark usp Gratis verzending naar België vanaf € 150,- excl. BTW
  • Ecotools checkmark usp Sinds 2005 de goedkoopste in gereedschap & accessoires

Schuurbanden

Schuurbanden

Heeft u schuurbanden nodig voor uw bandschuurmachine? Is uw schuurband door intensief gebruik aan vervanging toe of wit u een andere korrel dikte gaan gebruiken? Dan bent u bij EcoTools aan het juiste adres. Hier vindt u een divers aanbod in verschillende afmetingen schuurbanden in diverse korrels. In onze handige schuurbandenwijzer staat welke maat schuurband u nodig heeft voor welke machine. 

Een bandschuurmachine gebruikt u voornamelijk voor het afnemen van grote hoeveelheden materiaal op vaak grote oppervlakken. Om de bandschuurmachine zit een ovale schuurband. Deze band beweegt als een rups over het oppervlak. Voor het optimale resultaat, is het advies om de bandschuurmachine altijd te laten rusten op het oppervlak. De machine dient altijd met de schuurband in de richting van de nerfrichting gebruikt te worden. De schuurband is door de grote snelheid van de machine niet geschikt voor wanden of hoekjes. Kies voor het schuren van hoekjes en wanden voor klittenband schuurpapier.

Klik hier voor het aanbod klittenband schuurpapier►

Schuurband specificaties

De schuurbanden van EcoTools hebben allemaal een polyester basis met daarop een aluminium oxide korrel, waarvan de uiteinden van de band doormiddel van kunststof tape aan elkaar gelijmd zijn. Hierdoor ontstaat er een zeer sterke en vlakke las waarbij het breken van de schuurband zeer onwaarschijnlijk wordt. U kunt binnen het aanbod schuurbanden van EcoTools kiezen uit de volgende afmetingen:

Alle schuurbanden van EcoTools zijn verkrijgbaar in de schuurkorrel 40, 60, 80, 100 en 120. Hierbij geldt de regel: hoe kleiner het getal, des te grover is de korrel. Begin met een grove korrel en eindig met een hele fijne korrel voor een optimaal glad resultaat.

Koop vandaag nog schuurbanden bij EcoTools en profiteer van een snelle levering en de aller scherpste prijzen!