Selecteer land

Steenboren

Steenboren

Om gaten te boren in steen, beton en andere harde bouwstoffen wil je uiteraard een boor van goede kwaliteit voor de juiste toepassing hebben. Bij EcoTools ben je aan het juiste adres voor diverse soorten en aansluiting van hoge kwaliteit en voor een mooie prijs.

SDS+ boren

Boren met een SDS+ koppeling zijn te gebruiken op de meeste hamerboormachines met een snelsluiting. Door de sluiting met gleuven in de schacht heeft de machine een zeer hoge grip op de boor. Je boort met een scherpe SDS+ boor met het grootste gemak door de hardste steen- en betonsoorten, echter niet door wapeningsgaas.

SDS-max boren

Boren met een SDS-max koppeling zijn niet inherent beter dan SDS+ boren, ze zijn vooral een stuk groter. Deze koppeling is bekend van voornamelijk breekhamers, let dus goed op welke SDS-koppeling er op jouw machine zit voor je een boor bestelt.

Steenboren

Deze boren hebben een normale ronde schacht en gaan dus in de schroefboormachine of klopboormachine. Deze zijn dus voornamelijk geschikt voor baksteen, gasbeton en gipsblokken en niet zozeer voor harde steen of beton.

SDS+ rebar boren

Met een SDS+ rebar boor kan je bij het boren in gewapend beton ook door het wapeningsgaas heen boren. Deze boren gebruik je zonder te kloppen in de hamerboormachine.

Dozenboren

Wanneer je contactdozen gaat installeren kan je een handige dozenboor gebruiken met de juiste adapter voor jouw machine. Afhankelijk van het materiaal waarin je wilt boren gebruik je een diamantboor of een met stalen tanden.