• Ecotools checkmark usp Op werkdagen binnen 24 uur verzonden
  • Ecotools checkmark usp Gratis verzending naar België vanaf € 150,- excl. BTW
  • Ecotools checkmark usp Sinds 2005 de goedkoopste in gereedschap & accessoires
Vanwege de zomerdrukte duurt de levering van je pakket langer dan je van ons gewend bent. Excuses voor het ongemak. 

Steenboren

Steenboren

Gaten boren in steen, beton of andere harde steenachtige bouwstoffen vereist een speciale boor van goede kwaliteit. Afhankelijk van de machine die je gebruikt en het type beton of steen waarin wordt geboord heeft EcoTools de beste steenboren voor de laagste prijzen. Je bestelt ze per stuk of in handige combisets bij de meest gangbare maten.

SDS+ boren

Zeer veel hamerboormachines beschikken tegenwoordig over de snelsluiting die bekend staat als SDS+ koppeling. Deze handige boorkop kan door een kliksysteem zeer snel en stevig steenboren met de juiste aansluiting vastzetten en weer loslaten zonder dat deze strak hoeft worden vastgedraaid. Je herkent deze aansluiting aan de sleuven in de schacht van de boor en de SDS+ markering.

Je gebruikt deze SDS+ boren voor de hardste steen- en betonsoorten, tenzij het gewapend beton met stalen gaas betreft. Zorg dat tijdens het boren voortdurend het gruis goed wordt afgevoerd zodat de boor niet te heet wordt. Voor het maken van zeer grote en diepe boorgaten in beton zijn er extra lange betonboren met vier snijkanten in plaats van de gebruikelijke twee. Dit zijn ideale boren voor het doorvoeren van bijvoorbeeld elektrabuizen.

SDS+ rebar boren

De speciale SDS+ rebar boren zijn holle betonboren met hardmetalen tanden in plaats van de normale boorkop van een betonboor. Door deze rebar boren te gebruiken kun je in gewapend beton door het wapeningsgaas heen boren zonder de boor te breken. Gebruik deze boren nooit met de klopfunctie van je boormachine om tandbreuk te voorkomen.

Steenboren met ronde schacht

Als je boormachine geen SDS+ aansluiting heeft, zoals bijvoorbeeld klopboren en accuboormachines met hoger vermogen, kun je alsnog steenboren gebruiken zolang het materiaal niet te hard is. Voor bijvoorbeeld baksteen, cellenbeton of kalkzandsteen zijn de steenboren met ronde schacht ook geschikt. Draai ze altijd stevig vast in de boorkop om doorslippen van de steenboor te voorkomen en zorg altijd dat het boorgruis goed wordt afgevoerd.

Dozenboren

Dozenboren zijn ideale steenboren wanneer je contactdozen voor elektra wilt verwerken in stenen muren. Deze brede cilindrische boren zijn exact groot genoeg voor de standaard formaten contactdozen waardoor je een zeer net boorgat overhoudt. Gebruik deze dozenboren nooit met de klopstand van de machine, hierdoor zullen de boorsegmenten mogelijk breken.