• Ecotools checkmark usp Op werkdagen binnen 24 uur verzonden
  • Ecotools checkmark usp Gratis verzending naar België vanaf € 150,- excl. BTW
  • Ecotools checkmark usp Sinds 2005 de goedkoopste in gereedschap & accessoires

HM-zaagbladen

Zaagbladen koop je EcoTools.be

EcoTools.be heeft simpelweg gezegd 3 soorten zaagbladen:

  1. De 'gewone' bladen.
  2. Afkortzaagbladen.
  3. Zaagbladen met vlak-daktand.

1. De gewone zaagbladen: deze bladen met de positieve tandhoek gebruiken we normaliter in handcirkelzagen en tafelcirkelzagen. Deze hebben we in drie soorten: 'Hardmetalen zaagbladen prof',  'Hardmetalen zaagbladen industrieel' en 'Hardmetalen zaagbladen Eco-line'.

2. Afkortzaagbladen (bladen met negatieve tandhoek): worden gebruikt in afkortzaagmachines. Deze hebben we in twee soorten: 'Hardmetalen afkortzaaglbaden prof'en 'Hardmetalen afkortzaagbladen industrieel'.

Verschil in Prof kwaliteit en Industriële kwaliteit
Deze cirkelzagen hebben we in 2 kwaliteiten, de prof kwaliteit en de industriële kwaliteit. Deze laatste is vervaardigd uit betere materialen, heeft grotere hardmetalen zaagtanden en het gehele productieproces is beter dan onze Prof kwaliteit.

Eco-line kwaliteit
De HM zaagbladen Eco-line van EcoTools zijn zaagbladen voor doe-het-zelfgebruik. 

3. Zaagbladen voor Trespa (vlak-daktand)

Ook hebben we een lijn cirkelzagen voor trespa. Deze bladen hebben afwisselend een vlaktand en een daktand die in een negatieve hoek staan. Deze bladen zijn ook geschikt voor het zagen van aluminium. Ook deze zaagbladen hebben we in diverse afmetingen en ook in 2 kwaliteiten: Vlakdaktand prof en Vlakdaktand industrieel.

Voor de juiste keuze zaagbladen moet u op de volgende punten letten

  1. Voor wat voor een machine heb ik het nodig? (Een afkortzaagmachine, cirkelzaagmachine)
  2. Waar ga ik het voor gebruiken? (Schulpen, grof en snel werk --> weinig tanden of afkorten, netjes en precies werk --> veel tanden)
  3. Wat ga ik zagen? (Balken, plaatmateriaal,  aluminium, trespa etc)
  4. Welke diameter van het zaagblad heb ik nodig? U kunt beter een te klein dan te groot blad bestellen. Een te groot blad kan vastlopen in de kap, met een te klein blad kun je alleen wat minder diep zagen.
  5. Let goed op welk asgat u nodig heeft. Een te groot asgat is meestal op te vangen met een pasring, ook bij ons te koop. Een te klein asgat betekent dat het blad niet op uw machine past.

Kijk voor welk zaagblad in onze zaagbladenwijzer. 

Bestel vandaag nog uw zaagblad bij EcoTools!