Selecteer land

  • Ecotools checkmark usp Gratis verzending in BE vanaf € 150 excl. BTW
  • Ecotools checkmark usp Levertijd 1-2 werkdagen na bestellen
  • Ecotools checkmark usp Al 16 jaar de goedkoopste in gereedschap & accessoires

Zwenkwielen en bokwielen

Zwenkwielen en bokwielen

EcoTools heeft nu ook zwenkwielen en bokwielen in het assortiment. Met meer bijna 100 verschillende soorten wielen zit er altijd een zwenk- of bokwiel voor u bij. Zo hebben wij bokwielen in veel verschillende maten en zwenkwielen met of zonder rem. Maar ook meubelwielen die weer meer geschikt zijn voor de toepassing onder meubels, zoals salontafels en kasten. Moet u echt zwaar materiaal vervoeren? Dan zijn onze zwaarlast zwenkwielen met een draagvermogen van 600 kg per wiel een uitkomst. De keus zwenkwielen en bokwielen is groot!

Welke wielen heb ik dan nodig?

U kunt het beste 4 zwenkwielen (met of zonder rem) of 2 zwenkwielen en 2 bokwielen gebruiken. Dat is wel afhankelijk van de toepassing. Maar wanneer kiest u nou wat? Het beste kunt u 4 zwenkwielen nemen als je veel verschillende kanten op moet bewegen met de wielen. Rijdt u voornamelijk recht? Dan kunt u beter kiezen om er  2 bokwielen en 2 zwenkwielen (eventueel met rem) eronder te zetten.

Maar wat is nou het verschil tussen een bokwiel, zwenkwiel en zwenkwiel met rem?

Hieronder een overzichtje.

Bokwielen: Dit zijn wielen die alleen heen en weer kunnen rollen. Hiermee kunt u dus, zoals eerder gezegd, makkelijk heen en weer rijden of alleen één kant op. Door de vier voorgeboorde gaten in de bevestigingsplaat monteert u de bokwielen eenvoudig.

Zwenkwielen: De naam zegt het al; deze wielen kunnen alle kanten op draaien. Hiermee kunt u dus alle kanten op rijden. Door de vier voorgeboorde gaten in de bevestigingsplaat monteert u de zwenkwielen eenvoudig.

Zwenkwielen met rem: Deze zijn hetzelfde als gewone zwenkwielen, maar deze kunt u op rem zetten. Het wiel kan dan niet meer rollen. Met deze zwenkwielen kunt u dus alle kanten op rijden en op de gewenste positie vastzetten. Door de vier voorgeboorde gaten in de bevestigingsplaat monteet u de zwenkwielen eenvoudig.